Nokia Lumia 1520 - review

La sfarsitul lui Octombrie, in cadrul grandiosului eveniment  tinut de Nokia in Abu Dhabi, compania finlandeza si-a lansat primul dispozitiv de tip ,,phablet’’, adica un smartphone cu dimensiuni si capabilitati extrem de generoase.  Acest produs a fost introdus cu denumirea de Nokia Lumia 1520, iar familia Lumia a facut loc celui mai performant membru lansat pana acum.

Nokia a demonstrat, inca o data, ca sunt gata sa puna totul la bataie cand este vorba sa intre intr-o arena noua de competitie. De data aceasta a fost vorba de domeniul phablets-urilor, iar Lumia 1520 livreaza un ecran de 6 inch si gazduieste primul procesor de tip quad-core echipat pe un dispozitiv Lumia. Vine, de asemenea, si cu o camera extrem de eficienta de 20MP echipata cu tehnologia PureView.



Pe ecranul telefonului sunt incorporate butoanele fizice in general regasite pe orice dispozitiv ce ruleaza pe Windows Phone, si anume butoanele de Intoarcere, Acasa si Cautare. Tot pe ecran au fost echipate camera de 1.3MP, alaturi de senzorii de proximitate si de lumina. Ecranul de tip ClearBack IPS LCD CLD cu ecran capacitiv masoara 6 inch si este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 2. Pe Lumia 1520, a fost, de altfel, incorporata si tehnologia Nokia ClearBlack, care livreaza o serie de filtre de polarizare.
Pentru ca actualizarea Amber este deja prezenta, si functia Glance este livrata de Lumia 1520, afisand un ceas digital si notificarile chiar si cand dispozitivul este in stand-by, insa aceasta optiune poate fi oprita, pentru a salva mai mult din durata de viata a bateriei.
Pe laterala dreapta a telefonului, sunt echipate butoanele de reglare a volumului, cel de pornire/deblocare al dispozitivului si cel de pornire al camerei.
In partea laterala stanga a phablet-ului vor fi regasite comparimentele pentru nanoSIM si pentru cardul microSD. De asemenea, un instrument de deschidere minuscule al acestor compartimente estebine ascuns in cutia produsului.



In partea de jos, sunt adapostite portul pentru microUSB 2.0, iar pe partea de sus este prezent audio-jack-ul de 3.5mm.
Intorcand pe spate smartphone-ul, vor fi dezvaluite camera de 20MP echipata cu tehnologia PureView si lentilele Carl Zeiss, dar si stabilizatorul optic de imagine. Langa camera este prezent si un blit dual-LED.
Patru microfoane au fost impachetate pentru Lumia 1520, doua pe fata si doua pe spate.

Sursa: gsmland.ro

Posted in: ,

0 comentarii for "Nokia Lumia 1520 - review"

Leave a reply